S M A G
SØNDERJYLLAND

Velkommen til, vi er netværk for alle Gastro iværksættere, enkeltpersoner, fødevare virksomheder, restauranter og cafèer i Sønderjylland, der kan støtte foreningens formål, som er: 
udbredelse af kendskab til fødevare fra Sønderjylland. Sammen vil vi arbejde for at synliggøre og udvikle nye produkter gennem fælles markedsføring og aktiviteter. At være afsætnings netværk for salget af fødevareprodukter fra Sønderjylland. At tilvejebringe aktiviteter for borger for at fremme viden om lokale fødevare fra jor til bord.

Derfor skal du/i være med.

             Vi pakker ikke prisen væk, for at være med – den kommer her.                                                                      Kr. 200,- for 1 år. !

Herunder kan du læse om fordelen ved at være med i netværket/foreningen. 

Gennem virksomhedsbesøg  og faglig sparring  samt events  for medlemmer og borger i kommunerne Sønderborg, Tønder, Haderslev og Aabenraa ønsker vi at samle alt det gode Gastro fra Sønderjylland.

Vi vil også skabe en stærkt samlet  Sønderjysk fødevarefortælling der rækker ud til at fremme glæden ved at tilberede et måltid af lokal råvare - vi kalder det "mad gennem generationer."

Medlemsfordele

  • Rabat på arrangementer
  •  Medlems besøg med smagsprøver
  • Fælles markedsføring
  • Gratis standerplads til markedsdage / købstads aktivitetsdage
  • Opnå rabatter på emballage køb
  • Reklame af produkter på denne hjemmeside

 

BESTYRELSEN - SMAG SØNDERJYLLAND

Preben Thorsen
     Formand

 mail.:    info@smagsoenderjylland.dk  Tlf.         26783950 

Mange års erfaring fra restaurationsbranchen.  

Per Stenger

Bestyrelsesmedlem

Repræsentant for fødevare producenter. Medejer af virksomheden Kjø i Sønderborg


 
Henrik Petersen

Bestyrelsesmedlem

Repræsentant for fødevare producenter
 Ejer af Hestehavegård -   Frugtplantage.
Preben Meier

Bestyrelsesmedlem

Repræsentant for fødevare producenter.
Meiers Familie Biavl

Info om foreningen smag sønderjyllands  vedtægter


Vedtægter

§ 1 Navn og hjemsted

Stk. 1: Foreningens navn er ”SMAG SØNDERJYLLAND”   

Stk. 2: Betegnelsen ”SMAG SØNDERJYLLAND” samt logo må, efter aftale med bestyrelsen, bruges af medlemmerne i sammenhæng med markedsføring .

Stk. 3: Foreningen er hjemmehørende i kommunerne Sønderborg,Tønder,Aabenraa og Haderslev. 

  § 2 Formål

At være netværk for udbredelse og kendskab til fødevare fra Sønderjylland. Sammen vil vi arbejde for at synliggøre og udvikle nye produkter gennem fælles markedsføring. At være afsætnings netværk for salget af fødevareprodukter fra Sønderjylland.

§ 3 Medlemsforhold

Stk. 1: SMAG SØNDERJYLLAND er en netværksforening for alle iværksættere, enkeltpersoner eller virksomheder, der kan støtte foreningens formål.

Stk. 2: For at lette administrationen skal alle medlemmer opgive en funktionel e-mailadresse, som er den primære kontaktkanal fra foreningen til medlemmerne, f.eks. ved indkaldelse til generalforsamling.

Stk.3 : Ethvert aktivt medlem har ret til at anvende foreningens faciliteter og deltage i foreningens aktiviteter og tilbud samt til demokratisk medindflydelse på foreningens forhold efter disse vedtægter.

Stk. 4: Medlemmerne er forpligtet til at overholde foreningens vedtægter og øvrige bestemmelser.

 Stk. 5: Anmodning om medlemskab behandles af bestyrelsen, og medlemskabet gælder fra dato denne er oprettet samt bekræftet pr. mail er modtaget.Bestyrelsen kan kun afslå medlemskab, såfremt der foreligger en særlig begrundelse herfor. Afslag på medlemskab, dog ikke som følge af venteliste, kan kræves indbragt for generalforsamlingen af den, der har fået afslag. Anmodning herom skal fremsættes inden fire uger efter, at afslaget er meddelt. Anmodningen behandles på førstkommende generalforsamling.

Stk. 6: Udmeldelse sker skriftligt ved meddelelse til bestyrelsen.

§ 4 Kontingent

stk. 1: Foreningens kontingent fastsættes for et år ad gangen på den ordinære generalforsamling.

Stk. 2: Kontingent opkræves for 1 år af gangen forud, ved udløb af en periode fremsendes faktura på efterfølgende periode. Skæringsdatoen for ny periode er individuel afhængig af indmeldings datoen for den enkelte medlem.

Medlemmer der har været gyldig betalende medlemmer af foreningen Made In Sønderborg ved skæringsdato 1/7 2023 vil uden yderliger betaling blive overført til foreningen SMAG SØNDERJYLLAND for indeværende år 2023

§ 5 Udelukkelse og eksklusion

Stk. 1: Et medlem kan udelukkes midlertidigt for en periode op til seks måneder eller kan ekskluderes, såfremt vedkommende handler til skade for foreningen, eller hvis vedkommende ikke opfylder sine medlems forpligtelser. Eksklusion indebærer, at medlemskabet ophører.

Stk. 2: I sager om midlertidig udelukkelse og eksklusion har medlemmet krav på at blive hørt, inden bestyrelsen træffer sin afgørelse. I sager om eksklusion har medlemmet desuden krav på, at bestyrelsens afgørelse prøves på førstkommende generalforsamling, og sagen sættes på dagsordenen som et særligt punkt. Såfremt den ekskluderede ønsker at bruge denne mulighed, skal anmodning herom fremsættes til bestyrelsen inden fire uger efter, at eksklusionen er meddelt.

Stk. 3: Generalforsamlingen kan godkende bestyrelsens beslutning om eksklusion med almindeligt flertal.

Stk. 4: Såfremt et ekskluderet medlem senere anmoder om optagelse i foreningen, afgør bestyrelsen spørgsmålet.

§ 6 Ordinær generalforsamling

Stk. 1: Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed i alle anliggender, medmindre andet fremgår af disse vedtægter.

Stk. 2: Ordinær generalforsamling afholdes en gang årligt inden udgangen af marts måned.

Stk. 3: Bestyrelsen indkalder til generalforsamling med mindst fire ugers varsel på e-mail. Indkaldelsen skal indeholde tid og sted og foreløbig dagsorden, samt oplysning om, at forslag fra medlemmer skal være fremme hos bestyrelsen senest 2 uger før generalforsamlingen.Bestyrelsen kan selv fremsætte forslag. Endelig dagsorden udsendes senest 1 uger før generalforsamlingen på samme måde som indkaldelsen, og den endelige dagsorden skal indeholde oplysning om de forslag, som skal behandles, de valg, der skal foretages, og regnskab og andre bilag til dagsordenen skal medfølge.

Stk. 4: Adgang til generalforsamlingen har alle foreningens medlemmer, samt personer bestyrelsen har inviteret. Stemmeret har alle medlemmer, der har været medlem af foreningen i mindst to måneder og ikke er i kontingentrestance. Der kan kun stemmes ved personligt fremmøde.

Stk. 5: En lovligt indkaldt generalforsamling er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte.

Stk. 6: Generalforsamlingen ledes af en dirigent, der vælges af generalforsamlingen, og som ikke må være bestyrelsesmedlem.

Stk. 7: Beslutninger træffes ved almindeligt flertal.

Stk. 8: Valgbar til bestyrelsen er ethvert medlem.  

Stk. 9: Dirigenten afgør spørgsmål om afstemninger. Dirigenten kan bestemme skriftlig afstemning.

Stk. 10: Bestyrelsen sørger for, at der tages referat over generalforsamlingens beslutninger. Referatet godkendes og underskrives af dirigenten.

§ 8 Dagsorden for ordinær generalforsamling

Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal mindst omfatte følgende punkter: 1) Valg af dirigent 2) Bestyrelsens beretning 3) Aflæggelse og godkendelse af det reviderede årsregnskab for det forløbne år 4) Aflæggelse og godkendelse af bestyrelsens forslag til kontingent og budget for det kommende år 5) Behandling af indkomne forslag 6) Valg af kasserer hvis nødvendigt (ulige år) b) Valg af en suppleant 7) Valg af en revisor 8) Eventuelt

§ 9 Ekstraordinær generalforsamling Stk. 1: Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid indkaldes af bestyrelsen og skal indkaldes, når mindst en femtedel af foreningens stemmeberettigede medlemmer skriftligt over for bestyrelsen fremsætter krav herom med angivelse af det emne, som kræves behandlet. Stk. 2: Ekstraordinær generalforsamling skal afholdes senest seks uger efter, at kravet er modtaget. Indkaldelse skal ske med mindst fire ugers varsel. Reglerne om indkaldelse måde og generalforsamlingens gennemførelse gælder i øvrigt på samme måde som for ordinær generalforsamling.  

§ 10 Bestyrelse

 Stk. 1: Bestyrelsen er foreningens daglige ledelse og repræsenterer foreningen i alle forhold. Bestyrelsen kan nedsætte nødvendige udvalg og arbejdsgrupper til varetagelse af løbende eller enkeltstående opgaver.

Stk. 2: Bestyrelsen består af minimum 3 medlemmer. Bestyrelsen konstituerer i øvrigt sig selv, om nødvendigt og foretager en fornøden fordeling af opgaverne. Alle valg sker på ordinær generalforsamling for en to år periode. Én suppleant vælges hvert år for et år. Såfremt en suppleant indtræder i bestyrelsen, skal den pågældende besættes ved valg på den førstkommende ordinære generalforsamling.

Stk. 3: Bestyrelsen kan selv fastsætte en forretningsorden. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 2 medlemmer er til stede. Der udarbejdes referat af bestyelsens møder.

Stk. 4: Bestyrelsen kan entrere med en ekstern enhed, f.eks. en selvstændig eller projektansat person, til at bistå med administration i al almindelighed, samt med projektledelse, koordinering, fondsansøgninger og myndighedskontakter i forbindelse med eventuelle konkrete projekter igangsat af bestyrelsen.

§ 11 Regnskab og revision

Stk. 1: Foreningens regnskabsår er kalenderåret.

Stk. 2: Bestyrelsen udarbejder årsregnskab. Regnskabet skal indeholde resultatopgørelse over driften samt status. Dette regnskab revideres og skal godkendes af generalforsamlingen.

Stk. 3: Regnskabet revideres af to af generalforsamlingen valgte revisorer. På hver ordinær generalforsamling vælges én revisor i to år.

Stk. 4: Revisorerne skal hvert år gennemgå årsregnskabet og påse, at det er regnskabsmæssigt korrekt, og at indtægter og udgifter er udtryk for rimelige dispositioner. Revisorerne skal forsyne årsregnskabet med en påtegning. Revisorerne har til enhver tid adgang til at påse bogføring og foreningens beholdninger.

§ 12 Tegningsret og hæftelse

Stk. 1: Foreningen tegnes af formanden sammen med et bestyrelsesmedlem eller af tre bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen kan foretage alle dispositioner, dog skal køb, salg og pantsætning af fast ejendom godkendes af generalforsamlingen ligesom låneoptagelse skal godkendes af generalforsamlingen.

Stk. 2: Der påhviler ikke foreningens medlemmer nogen personlig hæftelse for de forpligtelser, der påhviler foreningen. Bestyrelsesmedlemmer hæfter heller ikke for disse forpligtelser.

§ 13 Vedtægtsændringer

Stk. 1: Ændring af vedtægterne kan ske på enhver generalforsamling, når mindst to tredjedele af de afgivne stemmer er for forslaget.

Stk. 2: Vedtagelse af en fusion med en anden forening afgøres efter reglerne om vedtægtsændringer.

§ 14 Opløsning

Stk. 1: Beslutning om foreningens opløsning kræver vedtagelse af to på hinanden følgende ekstraordinære generalforsamlinger. Der skal mindst være seks uger mellem de to generalforsamlinger. Til vedtagelse af opløsningen kræves, at mindst to tredjedele af de afgivne stemmer er for beslutningen på begge generalforsamlinger.

Stk. 2: På den afsluttende generalforsamling skal der træffes beslutning om, hvilke almennyttige formål foreningens formue skal anvendes til. Ingen medlemmer kan få andel i formuen.

Stk. 3: Til at forestå opløsningen af foreningen vælger den afsluttende generalforsamling to personer til at gennemføre alle nødvendige dispositioner.